Mick Jagger zingt "Heb je even voor mij (een teiltje)"?

“Heb je even voor mij?” is nu niet direct een hit die thuis hoort in de schlagerparade. Maar chauvinistisch Nederland zal toch wel genoten hebben toen Mick Jagger  vorig jaar, gezeten op de bank, de eerste regel aanhief van dit fijne meezinglied van eigen bodem. Fransje liet uiteraard weten zeer vereerd te zijn met deze nieuwe fan. Ook tijdens het concert in Nijmegen liet Mick Jagger juist dit zinnetje horen als blijk van zijn liefde voor Nederland. Waarom geen Rosamunde dan toen hij in Hamburg, Düsseldorf of München was? Das ist ja ganz ungehört!

Smartlappen en schlagers

Klompen, Muziek, Muziekinstrument, Klank

Nederlandse verkleedpartij

Mick Jagger en de Nederlandse smartlap is net zo iets als Dennie Christiani die Jailhouse rock gaat zingen van Elvis Presley. Het ontbrak er maar aan dat hij de klompendans ging doen of net als Willie en Max, oud-hollandse spelen moest gaan doen. Onwillekeurig vraag ik me ook af wat ze hem daarvoor hebben laten betalen, maar genoeg IJfersucht. Prachtige, die Duitse woorden die zoveel meer betekenis lijken te hebben dan in het Nederlands.

Du bist alles

Daarom had ik graag Mick Jagger ook iets in het Duits horen zingen. Ik denk dat ” Ein prosit” hem prima zou afgaan, maar liever nog zou ik hem Angie in het Duits horen lispelen. “Angie, ich liebe du noch immer, es gibt keine Frau, die in der nähe kommt“. Of wat te denken van “HeiSSe Sachen, ich könne davon nicht genug bekommen?” Nee,natuurlijk. Mick Jagger is een Rollling Stone en nicht ein rollende Stein en dus willen we niet geconfronteerd worden met de belabberde uitspraak van iemand die levenslang alleen maar Amerikaans heeft gezongen. Hoewel ik voor  “Du, bist alles” van Peter Maffay (1970) nog wel een uitzondering wil maken.

Verkleedpartij met lederhosen

Betere stunt zou dan toch een kleine verkleedpartij zijn. Aangezien de Nederlandse klederdracht bestaat uit volendammer pofbroek en kolenboer jasje, valt daar weinig hilariteit en dus publiciteit te behalen. Nee, dan heb ik een beter idee. De king of rock in een lederhosen. Kan hij nog mooi een Nederlands Oktoberfeestje meepakken! Maar daar voelt ie zich dan zeker weer te goed voel. Ik heb tenminste geen foto kunnen vinden van deze beroemdheid in lederhose kunnen vinden. Gek want Verstappen deed er helemaal niet zo moeilijk over:). En jammer ook dat de tour in Duitsland al is afgesloten. Gezien de leeftijd van de bandleden (70+) doet een tweede kans zich waarschijnlijk niet meer voor. Gelukkig heeft Mick Jagger aangegeven dat hij bezig is met nieuw materiaal, dus wie weet, als je dit leest Mick:”We have the lederhosen ready for you laying here Mick for a duet with Frans:)!

Besamemucho Rosamunde!

Misschien moeten we hem er gewoon eentje opsturen en dan vragen of hij er een litertje bier bij wil drinken, en vervolgens “Rosamunde” wil zingen, of “Besamemucho” of desnoods ‘Wij zijn twee vrienden”, maar alsjeblieft geen “Heb je even voor mij” meer. Wil je liever je eigen feestje bouwen zonder bejaarde rockers maar zie je jezelf wel als de nieuwe Elvis presley, duik dan in je verkleedkist. Er schuilt vast wel een acteur in jou die Frans Bauer kan imiteren en kan Rocken, of een jodelende Mick jagger. Vergeet niet, ons een uitnodiging te sturen? Of een leuk filmpje van het resultaat?

Leave a Reply