Stoere vent

Dit is een tekst voor dames. Heren, dit keer gaat het niet over bier en blaosmusik, hakken en Høken, zuipen en beuken, maar over wat dames graag zien in een man. Over het algemeen staan de Hollandse dames namelijk niet enthousiast te juichen en springen wanneer manlief thuiskomt in Lederhosen. Wat willen vrouwen eigenlijk wel? Mocht je als man toch benieuwd zijn, wees dan gewaarschuwd. Alles wat hierna staat is 100% waar. Maar geen reden tot een minderwaardigheidscomplex of diepe depressie wanneer jouw unieke eigenschappen hierna niet zijn genoemd.

Steun en toeverlaat

De man is de rots in de branding, degene die altijd het hoofd koel houdt ook wanneer alles in het honderd loopt. De vent die weet waar de paspoorten zijn opgeborgen en die nooit zijn portemonnee of sleutels kwijt is, in tegenstelling tot de meeste vrouwen. Deze man houdt van voetbal of vissen, maar overdrijft het niet. Zijn gezin staat immers op de eerste plaats.

De Italiaanse casa nova

De knappe, gladde lispelende zuiderling met temperamentvolle blik die ook een beetje wijs kan houden en in staat is een gloedvolle serenade te brengen of in ieder geval Eros Ramazotti ten gehore kan brengen. De man die merkschoenen draagt en dito jasjes die nooit ouder dan drie maanden zijn. De man die liefst wekelijks bij de kapper zit en die nog het meeste geld uitgeeft aan zijn uiterlijk. Deze sexy prins is heerlijk om naar te kijken en ook om aan te zitten en door het hof gemaakt te worden, maar een gezin kun je met Eros wel vergeten. Tenzij je alleenstaande moeder wilt worden.

De swingende salsaman

Een zeer gewild type bij dames die zelf ook dol op dansen zijn. De machoman die je over de dans vloer sleurt en zorgt dat jouw heupen precies zo bewegen als hij dat wil. Een soort voorspel met kleren aan. Of het salsamannetje is dan wel rap met zijn voetjes en heupen, maar na een paar weken blijkt dat toch knap vermoeiend om vol te houden.

De surfdude

De nonchalante baggy trouser dragende relaxte zeegod is vooral leuk om naar te kijken. Tenzij je zelf ook verslaafd bent aan water en surfen en je je verdere leven best op het strand van Portugal wilt slijten, is de surf dude niet echt iemand met toekomst perspectief voor de doorsnee dame.

De ruige bonk

Het type zeeman van “Zout op mijn huid” van Benoîte Groult (roman uit 1988 van de toen al zeker 66 jarige schrijfster) blijkt zeer veel dames aan te spreken. Niet echt intellectueel, breed, sterk en gespierd, opvallend vaak met blauwe ogen en lang haar. Type Charlie Hunnam (Jax in Sons of Anarchy, so cute als hij lacht):

of Travis (Ragnar Lothbrok in Vikings of de schattige augurken ondernemer / sperma donor in Maggie’s plan). Beetje het Germaanse type dus, waarbij een leren vest en leren broek helemaal niet blijken te misstaan. Nu zit er een groot verschil tussen een lederhosen, maar toch blijkt de lederhosen ook een superstoer imago te kunnen hebben, waarover straks meer. Echter, de ruige bonk is ook niet helemaal uit het juiste hout gesneden als het aan komt op de ideale familie man. Daar leeft hij net iets teveel alleen voor en op het randje, en risico’s zijn nou net niet datgene waar vrouwen (met en zonder kinderwens) op zitten te wachten.

Unieke mannen

Mannen die zowel kunnen zingen als dansen, breed geschouderd zijn en blauwe ogen hebben, maken een grote kans om sexy èn huwbaar gevonden te worden. Maar waar vind je die unieke, eigenzinnige types? Hoge ogen gooien wellicht onze helden in lederhosen en bergschoenen, de leukerds dan. Niet de dikbuikige types die de broek uitsluitend gebruiken om de vette vingers aan af te vegen, maar de gezond (blauw- of grijs-) ogende bergtypes, de kruising tussen Viking, Surfdude en verlegen augurkenman.

Leuke mannen in alpine outfit

Een mooi voorbeeld is Hubert von Goisern. Hoewel allang niet meer piepjong, is dat toch wel een man naar ons vrouwenhart. Kan zingen en springen, blijft zichzelf en bewijst dat door niet alleen af en toe te jodelen als hij daar zin in heeft, maar ook door de altijd traditionele kledingkeuze waarbij de lederhosen en het trachtenvest altijd op de voorgrond treden. Dat niet alleen vrouwen dat kunnen waarderen blijkt wel uit zijn grote schare fans die uit mannen en vrouwen van alle leeftijden bestaat en die de Neue Volksmusik helemaal geweldig vinden. Bekijk en oordeel zelf:

Voor de jongere dames is een blik op Voxx wellicht voldoende om voor altijd genezen te zijn van de aangeboren afkeer van lederhosen:

De leukste man, dat ben jij!

Echte schoonheid zit van binnen, maar je kunt er best een beetje van laten zien. Een eigen stijl, dat is wat ieder mens uniek en daarmee aantrekkelijk maakt. Kijk eens bij onze vele unieke handgemaakte lederhosen en ontdek je eigen stijl (of die van je droomprins in spé).