Lederhosenwinkel werkt samen met de Wurstmeister

Wurstmeister

Hoe overleef ik 6 liter bier bij Oktoberfest?

Eerlijk is eerlijk, wie Oktoberfeest zegt, denkt allereerst aan bier, dan aan de decolleté van de serveersters in Dirndl en dan aan Duitse Bratworst. Omdat die drie ingrediënten zeer functioneel met elkaar zijn verbonden, is Lederhosenwinkel.nl een mooie samenwerking gestart met de Wurstmeister. De Wurstmeister is een soort van foodtruck die helemaal into Duitsland is. Hij verkoopt dan ook echte originele Duitse worst, zo’n dikke van 120 gram die wonderwel zeer weinig caloriëen bevat en daarom uitstekend bij een pulletje bier past. Bovendien glutenvrij en van biologische afkomst. De Wurstmeister heeft zelfs vegan worsten, dus voortaan heb je geen enkel excuus meer om deze Wurstmeister (of de oktoberfeesten) voorbij te lopen.

Als de Duitse brandweer

De foodtruck van Wurstmeister is namelijk een echte omgebouwde Deutsche Feuerwehrauto. Een attractie op zich! Regelmatig serveert de niet Oer- Duits ogende eigenaar Matthijs broodje Brandweer of broodje Brandslang, maar de specialiteit bestaat uit hausgemachte Duitse bratwurst. De Wurstmeister heeft ook een veldkeuken die behalve worst, poffertjes kan produceren. Waarschijnlijk zul je deze Feuerwehr dus ook tegen kunnen komen op minder Duits geurende evenementen.

Bier, Lederhosen und bratwurst= Oktoberfest

Alleen watjes drinken bier in halve liters, de echte mannen drinken literpullen tijdens het oktoberfeest. Wil je het gezellig houden dan vraag je je misschien af hoe je zo’n literpul wegkrijgt en zijn vele broertjes. Zonder te willen uitweiden over de kunst van het bier drinken-zonder-dronken worden, draait het om twee dingen: goed eten en rustig doordrinken. Vandaar dat de Duiters bekend staan om bier und bratwurst. Liefst vom grill, dan is tie extra krokant en mager.

Krakauer worst prima bij een potje bier en goed voor de lijn!

Grill Worst, Barbecue, Grillen, Worst

Wurstmeister werkt samen met Lederhosen

Nu is het beslist geen goed idee om met een lege maag te beginnen aan een biertje en er vervolgens een bak pinda’s tegenaan te gooien. De Duitsers hebben daar veel meer ervaring in dan wij Nederlanders en dat komt natuurlijk omdat ze koning van de worst zijn. Tijdens de Oktoberfeesten zul je dan ook veelvuldig worst ruiken. Vooral de Krakauer worst (oorspronkelijk afkomstig uit Polen) past perfect bij een biertje. Want Krakauer worst is helemaal niet zo vet als je zou denken. Hij bevat maar 118 calorieën per 100 gram en dat is eigenlijk minder dan kipfilet. Mager dus! Daarmee een perfecte aanvulling op een liter bier.

Er is meer in het leven dan bier und wurst……

Hoewel het oktoberfeest door het leven gaat als bierfeest, draait het echt niet alleen om bier. Het was ooit de trouwerij van prinses Theresia die op 18 jarige leeftijd trouwde met de koning van Beieren, Ludwig I. Tijdens dat feest en ook in de jaren erna, werd er niet eens bier gedronken. Het gaat dan ook om feest en traditie, waarbij de lederhosen en de dames dirndl natuurlijk niet mogen ontbreken. En lekker eten hoort daar natuurlijk ook bij. Echter, plezier maken staat voorop. Ga voor meer inspiratie eens naar deze overzichtspagina.

 

Geniet, maar drink met mate

Omdat bier maar een paar procenten alcohol bevat en je lichaam doorgaans ieder uur een glas bier goed aankan, zou je dus theoretisch, wanneer je de hele middag over een liter pul bier doet,  broodje nuchter naar huis kunnen gaan. Sterker, je kunt dus ieder uur een liter pul wegwerken en je alcoholpercentage nog onder de 0,5 houden. Oftewel, een beetje rekenwerk kan nooit weg wanneer je (bijvoorbeeld)  een vrijgezellenfeestje hebt gehad. Wanneer je start met een goede bodem, dan zorg je dat je helder genoeg blijft om het Oktoberfeest helemaal mee te maken.  Na afloop neem je voor zekerheid gewoon een taxi naar huis!

Leave a Reply