Lederhosenwinkel voornemens

Fresh Start

Lederhosenwinkel heeft veel goede voornemens voor 2017

Lederhosen zijn van alle tijden en voor alle gelegenheden, tenminste in Duitsland. Sinds een aantal jaren proberen we steeds meer mensen in Nederland warm te laten lopen voor de lederhosen. Steun voor dit oer traditionele product komt misschien uit wel heel onverwachte hoek. Als het aan ons ligt, dan koopt heel Nederland dit jaar een lederhosen en wordt een beter, vrolijker mens. Hier een paar van onze goede voornemens.

Trachtenvest

Levenslied steeds populairder maken

De vele toeristen en immigranten die de afgelopen jaren ons land hebben aangedaan, blijken best te porren voor een lach en een traan. Het levenslied in het Nederlands, de smartlap, of de schlager op zijn Duits, vindt gretig aftrek. Vooral onder het genot van lekker veel bier gaat het zingen opperbest. Het blijkt ook een prima manier om het Nederlands of Duits onder de knie te krijgen. Op de één of ander manier verbroedert de trekzak jong en oud. Een lederhosen aan en iedereen is gelijk!

Afb: Traditioneel trachtenvest dat ook verre oosterburen zal bevallen

Ambachtelijke Lederhosen promoten

Misschien omdat 2016 al met al een redelijk humanitair rampjaar te noemen was en wij met zijn allen wel wat broederschap kunnen gebruiken, zal de Lederhosenwinkel uit volle borst doorgaan met wat we inmiddels al een tijdje doen; ambachtelijk vervaardigde exclusieve lederhosen verkopen, af en toe gekruid met ambachtelijke droge worst.

Genieten van het leven

Laten we proberen het leven en alle ellende met een flinke korrel zout te nemen en onze naasten heel erg lief te hebben. Dansen en zingen is de beste remedie om ellende even te vergeten, vooral als je dat met elkaar doet. Genieten van het moment en natuurlijk een biertje drinken, met maten. (bron: bierreclame Maes bier uit België)

Kies voor positief nieuws

Spannende tijden zijn bij uitstek geschikt om met elkaar te vieren wat er nog te vieren valt. Een verjaardag, een nieuwe lente, het einde van de vastentijd of gewoon het feit dat je vanochtend wakker werd. Niet te lang stil staan bij al het vreselijke nieuws dat tegenwoordig niet alleen via het journaal, maar ook via facebook, twitter en instagram, ongecensureerd je netvlies teistert.

Een buurtfeestje organiseren

We kunnen de wereld niet redden, maar wel een klein beetje beter maken door vooral hier en nu iets te betekenen voor onze naasten. Dus kom je een vluchteling tegen, zeg hem eens gedag en misschien kun je hem of haar een bakkie koffie aan bieden. Organiseer een Tiroler buurtfeestje (je kunt nog subsidie krijgen ook; check http://www.oranjefonds.nl/burendagen) en schenk gerust een biertje.

Zing, vecht, huil, bid, dans, lach en bewonder

Vechten gaan we niet doen, maar al valt er niets te lachen, wanneer je een feest organiseert, komt iedereen geheid eerder los wanneer je er een thema aan verbindt. De trekzak of accordeon zal bij de meeste mensen een gevoelige snaar raken. Kratje pils erbij, armen on elkaars schouders en zingen maar. Ik vermoed dat je buitenlanders zelfs zo gek kunt krijgen dat ze meedoen met de horlepiep of met schuhplattern en waarschijnlijk zijn ze er nog goed in ook. Want als er iets is wat we kunnen leren van al onze buitenlandse vrienden, van Duitsland tot en met het Midden-Oosten, dan is het wel broederschap, kameraadschap en hechte familiebanden. In Nederland viert het individu hoogtij, maar zijn de eenzamen met Kerst zo langzamerhand niet meer te tellen.

 

 

 

 

Leave a Reply