Lederhosen voor dames

 

Madonna, de vamp van de jaren 80 die kinderen verzamelt alsof het postzegels zijn en inmiddels waarschijnlijk ook oma is, zal niet in Lederhosen verschijnen tijdens de uitreiking van de award voor mooiste Oma. Hoewel geruchten de ronde deden, kunnen wij bevestigen dat zulks NIET het geval is.

Vegan Madonna met nep leren zweep

Natuurlijk betreuren wij dat zeer. We hadden graag gezien hoe Madonna nog één keer alle ogen op zich zou weten te richten in één van onze modieuze lederhosen voor dames. Hoewel Madonna zich niets aantrekt van wat de dicteert, prefereert de queen of rock’n’roll nog steeds visgraatkousen en korset boven de veel comfortabelere lederhosen. Dit onder het mom van een vleesloos dieet en een dito Vegan levensstijl. Nu maar hopen dat de baleinen in het korset diervriendelijk zijn. Overigens wilde Madonna niet kwijt waar haar stiletto’s en zweepje van gemaakt zijn, maar het is beslist geen leer verzekerde ze ons. Wel liet ze weten fan te zijn van 1001 nacht verhalen. Exotisch, sexy en mysterieus. Girlpower, zeg maar. Hoewel de vamp fatale ruim 60 is, haalt ze haar kleding nog steeds niet van de dameskleding startpagina.

Duurzaam leer

Voor degene die ook twijfelen over het dragen van leer, graag een pleidooi voor duurzaam leer. Het alternatief, het zogenaamde kunstleer is echt goed nep. Om maar niet te zeggen plastic. Gemaakt van aardolie. Hartstikke slecht voor het milieu, dus ook voor alle vissen en lammetjes, koeien en varkens die rondhuppelen op deze planeet. Nee, dan een lederhosen, dat is een spijkerbroek, een sportbroek en nette broek ineen, je kunt er namelijk alle kanten mee op en hij gaat je levenlang mee.

Wat is er mis met leer?

De aversie tegen leer komt vanwege de misstanden in de bontindustrie. Bont afkomstig van kleine beestjes in nog veel kleinere hokjes die uitsluitend vanwege het mooie pelsje gefokt worden. Nertsen, vossenjongen, hermelijn, wasberen en wasbeerhonden (racoonbont), maar ook katten en honden en natuurlijk de zeehonden zijn hiervan de dupe. Maar waar komt leer dan vandaan?

Leer van rund, hert, geit diervriendelijk?

Leer is inmiddels ook een steeds schaarser product geworden. De prijzen stijgen enorm. Betekent dit dat er minder geschikte dode dieren zijn of zijn er andere mechanismen aan het werk? Het voert te ver om hierin te gaan op de effecten van de Europese regelgeving op het aantal koeien in Nederland of Duitsland of het aantal reeën dat afgeschoten moeten worden vanwege overbevolking in onze te kleine bossen. Feit is dat er veel dieren gedood worden om hun vlees, al was het maar om onze huisdieren van de benodigde eiwitten te voorzien. Wat is er op tegen om dan, als je een dier toch het leven moet benemen, het ook zo goed mogelijk te benutten?

Madonna’s laatste kans

Wat Madonna nog niet wist is dat wij super mooie lederhosen voor dames  hebben. Hele sportieve kleding maar toch sexy. Tijdloos dus niet onderhevig aan welke  modetrend dan ook.  In het roze natuurlijk en lekker kort, als in hot pants. Geschikt om mee naar het Oktoberfest te gaan (echt waar, het is een traditioneel feest en maar je kunt er zeker chique voor de dag mee komen), maar natuurlijk ook voor een spetterende, verpletterende Performance als Madonna! Mocht je het toch iets te fris vinden voor een lederhosen kijk dan op http://mijn-pagina.uwstart.nl of  Lijstmet.nl. Dikke kans dat je er wel een beetje keuzestress aan oploopt:). Ben je meer geïnteresseerd in wat modieuzers, kijk dan op bijv. op http://fashion.zoekvinden.nl of  http://kledingwebwinkels.zoekned.nl. Je vindt ons hier in ieder geval ook:).

 

 

Leave a Reply