Lederhosen met tijgerprint

Lederhosen met alpenroos of tijgerprint?

Trendwatchers roepen het al jaren, de wildprint is helemaal trendy. En zo loopt modeminnend Nederland als makke schapen in tijgerkleren al jaren voor gek. Want zeg nu zelf, zo’n zebrastreepje is leuk voor een keertje, maar wanneer je er langer dan een half uur naar kijkt, krijg je gegarandeerd hoofdpijn. Toch is zo’n luipaardvel zelfs in trek bij degene die de rest van het jaar “vegan” door het leven gaan, is het niet om aan te trekken dan wel als velletje in de Tipi. Waarmee ik maar wil zeggen dat trends gekke dingen doen met mensen. Gelukkig niet in de trachtenwereld.

Makke schapen

Het valt ook moeilijk te combineren met iets anders zo’n tijgerprint. Nog niet vaak zo’n wild streepje gecombineerd gezien met een bloemetjes jurk of en ruitjeshemd. Het geheel heeft toch altijd een tikkeltje ordinaire uitstraling, vooral wanneer gecombineerd met oversized zonnebril, gouden oorringen en hoge hakken. Of een meer bohemian look wanneer gecombineerd het kraaltjes teenslippers en een bandje in het haar.

Frisse wind

Nee, geef mij dan maar gewoon de nuchtere trachten kleding. Lederhosen die sinds jaar en dag de zelfde uitstraling hebben en waarbij mannen rücksichtslos sokken in de schoenen mogen dragen onder verder blote benen. Of de dirndls die in hun boerinnen jurk het toonbeeld van degelijkheid, netheid en reinheid uitstralen, onmiskenbaar vermengd met een dosis jeugdige uitdaging en pikanterie.

Doe maar gewoon

Je begrijpt dat modetrends, moderne kunst en andere liflafjes ook niet echt aan mij besteed zijn en dat ik liever een pan zuurkool met worst naar binnen werk dan tapas of tortilla’s. Geef mij maar een oversized bratwurst mit brot en een flinke pul bier. Ik hoef niet zo nodig op vakantie naar Ibiza, Bali of Bonaire. Geen gesnorkel, yoga in de branding of dolfijnen spotten. En als ik echt iets nodig heb, ga ik online shoppen.

Vakantie in de (nabije) bergen

Geef mij maar de koele bergen en een fris klaterend bergbeekje. Frisse, strakblauwe lucht en felblauwe gentiaantjes in het hoge gras. Kaasplatte eten op een terras met uitzicht op de Matterhorn. In lederhosen natuurlijk, versierd met alpenroosjes. En als je denkt dat dat niet avontuurlijk is, dan moet je eens gaan raften. Of parapenten. Of canyoning gaan doen.

Lederhosen als sportbroek of in used look

Of het raadzaam is daarbij je lederhosen aan te houden waag ik te betwijfelen, maar ik weet zeker dat vroeger zulks wel het geval was. Nu krijg je gewoon een thermopane pakje aan. Reguleert je lichaamstemperatuur beter en wordt niet zo zwaar als leer wanneer het nat is, maar verder zou ik die lederhosen niet meer uit doen als ik op vakantie was. Hij lijkt me ook prima geschikt om mee te gaan kiten, strandzeilen of vliegeren. Beetje schuren over het zand, daar krijgt hij vast een geweldige mooie used look van. Da’s mooi meegenomen voor degene die toch een beetje met hun tijd mee willen gaan. Overigens kan je bij lederhosenwinkel.nl ook direct een korte lerenbroek kopen die eruit ziet alsof hij al jaren meegaat. Soepel en ingedragen. Van hertenleer.

Leave a Reply