Lederhosen mee op wintersport?

Wintersport in lederhosen

De gedachten alleen al aan Lederhosen in de sneeuw geeft mij de rillingen. Want als het hier sneeuwt gaan de snowboots aan, de dikke donzen snow goose jas en een gevoerde skibroek, liefst met nog wat thermo ondergoed er onder. Geen haar op mijn hoofd die er dan aan denkt een lederhosen aan te trekken. Sneeuw in Nederland, dat is meestal geen weer voor een lederhosen. Maar in Oostenrijk, daar kan dat. De deutsche skiverein laat het zien.

Wintersport in lederhosen

Doorgewinterde skiërs weten het allang, daar boven in de bergen schijnt de zon . Voeg daarbij dat skiën best inspannend kan zijn en snowboarden al helemaal en je raad het al: funwedstrijden lederhosen skiën, daar draaien ze hun hand niet voor om in Oostenrijk. Wel hun snowboard. Omdat ook in Oostenrijk de lederhosen iets jodeligs heeft, staat een dergelijke wedstrijd garant voor veel (bier-)plezier. Hoewel de snowboarders niet bekend staan vanwege hun hoge fashion gehalte, heerst er toch wel een bepaalde dresscode. Modekleding hoort daar in ieder geval niet bij! Wel een gebreid mutsje, dito trui en baggy trousers.

Skiles of lekker kijken in lederhosen

Overigens staat het ook als een paal boven water dat bier en sneeuw iets met elkaar hebben, dus denk nou niet dat wintersport alleen maar gaat om sportieve prestaties. Er is zelfs een lederhosen skischool, kijk maar eens hieronder, als dat geen dolle pret belooft? Menigeen trekt trouwens niet eens de stoute skischoenen aan, maar wacht in het zonnetje rustig de après ski af. En al snel kan dan de dikke winterjas uit, de broek omhoog (ja die ritsen kunnen toch los?) en ben je in een ommezien rete bruin. Handig dus om je lederhosen mee te nemen zodat je in stijl van de bergen, de sneeuw, de zon en het leven kan genieten.

Zomer en winter in lederhosen

Net zoals er nog veel meer wedstrijden georganiseerd worden, waarin de lederhosen een belangrijke rol spelen. Dit komt omdat in Duitsland en Oostenrijk de lederhosen net zo gewoon is als hier de joggingbroek. Ga je op wintersport, dan mag een lederhosen eigenlijk niet ontbreken.

Anton aus Tirol

Een bijzondere wedstrijd is de après ski. Daar gaat het om wie na een lange dag in de poedersneeuw, het meeste kan drinken en het hardst kan meezingen op de plaatselijke jodelhits cq schlagers:). Wanneer je je dus gaat voorbereiden op wintersport, hoort daar zeker een lederhosen bij. Want als je in de karaoke bar verzeilt raakt val je natuurlijk het beste op in een traditionele outfit.

Karaoke im Lederhosen klinkt besser

De lederhosen staat garant voor net dat vleugje zelfspot dat je nodig hebt om die ene valse noot te maskeren. Het leuke is, dat ook de dames nu in de lederhosen kunnen verschijnen. Voor de sportieve snowboards fan waarschijnlijk een hele opluchting, want zo dirndl jurkje staat toch het best bij de serveerster van de grote pullen bier. Nu moet je niet gaan denken dat je gaat jodelen vanwege de lederhosen. Want hoewel de lederhosen in het begin best strak mag zitten, is het niet de bedoeling dat dat zo blijft. Leer loopt altijd een paar centimeter uit. Goed om mee rekening te houden wanneer je online een lederhosen bestelt! En prettig om te weten dat de lederhosen dus met je mee groeit:). Dus het enige dat je nog even moet doen is een lederhosen kopen ?

Leave a Reply