Lederhosen in de Sneeuw

lederhosen-in-de-sneeuw

Durf jij in lederhosen in de sneeuw?

Gratis skipas 11 en 12 april als je in lederhosen verschijnt. Bron Ski informatie.nl

Wie denkt dat lederhosen niets met sneeuw te maken heeft, kan nog eens vreemd opkijken. Want hoewel de lederhosen in principe bekend staat als een korte broek, zijn er ook half lange en lange exemplaren. En een lange lerenbroek is prima in de kou. Denk aan eskimo’s die zich hullen in bontvellen en cowboys die over hun spijkerbroek leren chaps dragen. Niet tegen de kou, maar als bescherming tegen weer en wind. Maar in Nederland kun je je lederhosen ook prima in de winter dragen naar de bierstube. In het Zillertal zijn er zelfs skiwedstrijden in lederhosen: http://skiinformatie.nl/gratis-skipas-in-de-zillertal-arena-als-je-in-lederhose-komt .

Lederhosen op de piste?

De korte lederhosen wordt dus zeker nog wel gespot op pistes. Zeker als de zon schijnt is het goed mogelijk zonder skipak met blote benen en armen een lekker kleurtje op te doen. Maar natuurlijk ook in de après ski hut. Want je kunt denken van de lederhosen wat je wilt, de sfeer onder het houthakkende, bierdrinkende bergvolkje is altijd prima. Uiteraard heeft dat vast te maken met dat goudgele vocht met dat heerlijke schuimkraagje, maar natuurlijk ook door de bijpassende muziek. Het typische geluid van de accordeon brengt als vanzelf het goede in je naar boven. Voor je het weet sta je bovenop de tafelsJ.

Schlagers, sfeer en après ski

Meeste mensen die niets met Lederhosen hebben, hebben ook niets met schlagers. Totdat ze deze een keertje horen in een entourage waar ze thuis horen. In de bergen dus en liefst tijdens de wintersportvakantie. Niets is leuker dan na een dag skiën een berghut binnen te stampen die bloedheet is. Want stoken kunnen ze. De tegelkachels worden zo heet opgestookt zodat de natte skikleding kan drogen en de vloer niet drijfnat van de gesmolten sneeuw. Maar het effect van al die warmte is wel dat de skipaken als snel los gaan.

Wie jodelt daar?

Op de één of andere manier zit er dan altijd wel iemand tussen die in lederhosen gehuld blijkt te gaan. Zeker wanneer je de piste bezoekt rond de carnavalstijd in februari. Dan is het dubbel pret. Niet alleen in de skihut maar ook op de piste gaat jan en alleman dan verkleed naar beneden. Een perfect gelegenheid dus om je lederhosen nog eens uit het vet te halen. Met een lange thermo onderbroek en skisokken houd je je benen warm.

De leukste après ski party’s zijn in Nederland

Ga je niet op wintersport vakantie dan kun je in eigen land ook nog wel wat après ski feesten vinden. Bijvoorbeeld http://www.vorstival.nl/info/. Voordeel is dat je niet op de lange latten hoeft en je dus ook niet het risico loopt in de gipsvlucht te belanden. Wel heb je een hoop plezier en natuurlijk hoort daar een goed glas bier en je lederhosen bij. Kijk op http://www.dasapresskifest.nl/ voor nog meer feesten komend voorjaar. Je zal meteen zien dat de dirndls daar welig tieren, dus durf jij in je lederhosen te gaan?

Fotobron: skiinformatie.nl

Leave a Reply