Lebenskünstler kun je leren

Ledehrosen algau

Lebenskünstler ofwel levenskunstenaar, dat ben je of dat ben je niet. Of kun je het ook leren? Een levenskunstenaar neemt de dag zoals die komt, leeft in het nu en staat open voor alle ervaringen. Dat klinkt natuurlijk hartstikke zen, maar kun je het ook leren? In volle stress scheur je door het leven en als je even een momentje rust hebt knaagt er een gevoel van “iets te missen”. Herkenbaar? Vaak is dit voor veel mensen de “werkstand”. Het is zelfs zo erg dat mensen een week nodig hebben om uit die werkstand te komen, alvorens te kunnen genieten van de vakantie.

Wordt ook een levenskunstenaar

Iemand die constant op zijn horloge of in zijn agenda kijkt, is niet aanwezig. Hij luistert met een half oor en is altijd op weg naar straks. Wat er nu gebeurt gaat volledig langs hem heen. Mooie contacten, een zonnestraal op een groen beukenblaadje, het eerste glimlachje van je zoon, je mist het volledig. Want je bent te druk met andere dingen. Gelukkig is het af te leren. Het zit hem al in die eerste regel van deze alinea. Wil je volledig aanwezig zijn, leg dan je horloge, je agenda en je mobiel even weg. Plan dagelijks een uurtje niksen in en eens in de zoveel tijd een avond of een weekend waarin je helemaal niets plant.

Duitse manier van er even tussenuit

Misschien ben je al afgehaakt, want je bent druk. Jammer voor jou. Dit moment komt nooit meer terug. Kijk eens om je heen en bedenk hoe mooi het leven is. Denk aan die mooie vakantie en waan je op een berg terras. Heb je geen tijd voor een feestje trek gewoon die lederhosen toch aan. Zet je favoriete schlager op, neem een halve liter Grolsch erbij en leg de voeten op een bankje in de zon. De reclame van de hipster, de einzelgänger die met een biertje in de hand een slakken wedstrijd houdt is helemaal wat ik bedoel. Dit is geen reclame voor alcohol, maar wel om er eens lekker voor te  gaan zitten, met een glaasje water of een kopje thee lukt dat ook. Voel hoe soepel het leer is en hoe koel het aanvoelt in de warmte van de zon. In gedachten ruik je de frisse berglucht en de kruiden van de alpenwei. In de verte loeit een koe. Hoor je de belletjes al rinkelen? Wow, dit is net vakantie.

Lebenskünstler tragen lederhosen

De lederhosen staat symbool voor het goede leven. Buitenleven, buiten zijn in de vrije natuur. Eten, drinken en muziek maken met elkaar. Duitsers geven hiermee aan dat ze net als hun zuidelijke en westerburen weten wat levensgenieten is. Savoir vivre, bonvivants, maar bovenal lebenskünstler. Levenskunstenaars. Je ontdekt dit in één van de vele biergarten of nog beter, ergens op terras van een berghut van de Algau. Zeg drie keer Gemütlichkeit en “wunderbar” en je kan er zeker weer een jaar tegen aan. Nicht vergessen dein Lederhosen aus zu ziehen:.

Gelegenheidskleding of lolbroek?

Hopelijk kijk je nu ook anders tegen die lolbroek aan. Want de lederhosen is niet alleen een partyhosen, voor de après ski en het oktoberfest, maar bovenal een buitenhosen. Het symbool voor het goede buitenleven, de gutbürgerliche Küche en het reinheitsgebot. De lederhosen is hierdoor voor de Zuid Duitse “Bavarianen” een zaak van staatsbelang. Bondsstaat, wel te verstaan want alleen in Beieren is de lederhosen een erkend statussymbool. Hiermee geven de bewoners van München en ver daarom heen uiting aan hun identiteit en cultuur. Op een positieve manier want de lederhosen is niet alleen een serieus kledingstuk waarmee je gerust op een bruiloft kan verschijnen (neem dan wel de lange variant met een wit overhemd of shirt), maar bovenal een symbool voor het goede, natuurlijke buitenleven. Maar uiteraard is en blijft het ook een prima lolbroek.

Boel op stelten zetten

Als geen ander weet dit clubje kerels hoe ze leven in de brouwerij moeten krijgen. Ze schuwen niet terug voor een flashmob. Integendeel, ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Zo waren ze al te zien in een warenhuis, in de U-bahn in München en zelfs in het vliegtuig naar Rio maakten Voxxboys er een dolle boel van. Zo te zien waren ze onderweg naar Blumenau in Brazilië. Hier wordt het Oktoberfeest groots gevierd en de Brazilianen zijn er dan ook dol op. Blumenau ligt in de buurt van Sao Paulo, nog een stuk zuidelijker dan Rio trouwens. Daar waar Rio bekend is van het carnaval, is Blumenau bekend vanwege het Oktoberfeest. Een grotere tegenstelling lijkt niet denkbaar maar bij de Brazilianen gaat het maar om één ding en dat is feesten en dansen.

Stoere jongens Ferme knapen

Wie Voxxclub bezig ziet kan niet anders dan beamen: das sind richtige lebenskünstler. De mafste ideeën ontspruiten aan de jongensachtige breinen. at te denken van een grote lift in een warenhuis ombouwen naar skihut? VoXXclub doet het. Zo jammer dat wij er op dat moment niet bij waren! Bekijk het filmpje en zie hoe ze in no time de voetjes van de vloer krijgen. En eerlijk is eerlijk, de lederhose en de heerlijke muziek, levert daar een forse bijdrage aan.

Leave a Reply