La Grande Choufferie 2015

Bron: www.limburgse-biervrienden.be

Bron: www.limburgse-biervrienden.be

La Grande Choufferie 2015 7 – 9 augustus

De zomer is daar! Lekker op een terrasje zitten met een vers getapt biertje is een nationale favoriet; met z’n allen zijn we in Nederland jaarlijks goed voor zo’n 1,3 miljard liter van het goudbruine vocht. Niet alleen het consumeren, maar ook het produceren van bier wordt een geliefde hobby. In elke stad en streek duiken steeeds meer kleine brouwerijtjes op die vanuit echt ambacht en vakmanschap te brouwen. Een goede zaak, want bier is fijn en wat extra smaak en liefde zijn nooit weg. Daar komen dus ook allerlei nieuwe bierfestivals uit. Meestal gericht op de hippere stadsmens, zoals het uitverkochte BierWest https://www.facebook.com/events/901198959940260/ in Amsterdam en Bier in de Tuin https://www.facebook.com/events/901082096615887/ in Tilburg.

Als het weer meezit, heerlijke events om te genieten van je hopdrankje en goed gezelschap.

België is wat onderbelicht, maar is natuurlijk hèt land van de speciaalbiertjes. Afgelegen abdijen en trappisten produceren al eeuwenlang de allerlekkerste bieren. 7, 8 en 9 augustus kan je in de brouwerij van Achouffe aanschuiven bij een echt Belgisch bierfeest. La Chouffe, wie kent het niet. Een lekker pittig en vol biertje, net dat ietsje meer dan pils, met de kabouter als mascotte.

Tijdens het jaarlijks terugkerende Grande Choufferie kan je meedoen aan een bierproeverij voor maar 9 euro per persoon. De rest van het programma is gratis toegankelijk. Er zijn optredens van dixiebands, er is een goochelshow en een striptekenaar die karikaturen maakt. Een gezellig familiefeest in de prachtige Belgische Ardennen.

Als je er dan toch bent, kan je je bezoek aan de brouwerij van Achouffe combineren met een vakantie in de Ardennen. Raften, bergwandelingen maken, klimmen en kamperen. Heerlijk!

In de kabouter brouwerij kan je je vast nog wel vertonen in lederhosen, maar je kan ze natuurlijk ook alvast bestellen voor het naderende Oktoberfest seizoen. En vergeet ook de festivals niet, zoals Lowlands en Valtifest, waar verkleden een must is.

Kijk maar naar dit promofilmpje van Valtifest, waar de lederhose gepromoot wordt als festival outfit:

Lederhosen voor mannen en vrouwen, alpenhemden en alpenschoenen bestel je hier!