Op naar Sittard

Komende week code geel

Aankomende week is het hele week code geel! Vanwege het mooie weer, de oktoberfeesten en al het bier dat opgedronken moet worden eer het verschaalt. Sittard trapt als eerste af deze week. Wie het dichterbij huis wil zoeken gaat het weekend naar Bunnik, Balk of Mierlo. Maar Sittard, daar ontkom je niet aan wanneer je een echte Oktoberfeest fan bent.

Sittard barst los

Wanneer je het programma van de festiviteiten ziet, ga je je waarschijnlijk af vragen waarom je niet in Limburg woont. Hebben ze al zo’n beetje het leukste carnaval van het Zuiden, blijken ze ook met het oktoberfeest gewoon een paar dagen los te gaan. Vanaf 12 oktober zijn de pintjes net even iets groter dan normaal en wordt de boventoon gevoerd door het blaasorkest.

Oktoberfeestparade

Het is dan ook een oktoberfeest met een typisch limburgs accent: de opening met een parade met praalwagens en miss oktoberfeest verkiezing op vrijdag avond. Een bonte stoet dirndls en lederhosen vergezeld van verlichte en versierde praalwagens, fanfare en diverse (dweil-)bands en harmonieën.

Muziek en nog meer ……blaasmuziek

Zaterdag staat in het teken van muziek. Niet alleen de Boerenbloaskapel speelt maar ook het Tirolteam en bijvoorbeeld Vladokompaen. En de “loive” show van Falco wil je natuurlijk ook niet missen. Heb je nu nog geen reden gevonden om naar het oktoberfeest te gaan, dan is misschien de 90’s party waar Giel Beelen de touwtjes in handen heeft iets voor jou?

Zondag Frühshoppen vanaf 11.00

Heb je zaterdag je dorst nog onvoldoende gelest, dan kun je zondagochtend weer vroeg verder. Tussendoor heb je nauwelijks tijd je te vervelen, want er is net als in München een gigantische kermis en verschillende biertenten waarin je terecht kunt als je even geen zin hebt in een show.

Rimpelpop en Keulse avond op maandag

Het klinkt niet echt aardig, maar rimpelpop is een begrip. Eigenlijk is het natuurlijk voor de ouwe hippies onder ons, maar ook jonge mensen vermaken zich uitstekend met Beppie Kraft en een flinke pint bier. En als klap op de vuurpijl nog flink wat Duitstalige schlagers en andere volkstümliche musik.

Kinderdisco en Rene Froger

Dacht je dat je nu het programma wel helemaal gezien hebt, komt er ook nog een speciale disco op dinsdag voor kinderen en op woensdag de foute party van Q-music. Tot slot een afsluiting met vuurwerk en dan bedoel ik niet René Froger. Hoewel die wel de slotakkoorden mag zingen van het oktoberfeest 2018 in Sittard.

Als dat geen reden is om (samen met) de lederhosen eens flink (door) te (laten) zakkenJ…….Let wel, de toegang tot de meeste evenementen zijn volkomen gratis! Dat wordt zeker zwaar vaan de neut kriege!

Zie hier de fantastische aftermovie van vorig jaar: