Wat hebben Golf en de Alpen gemeen?

Golf is een elite sport. Of moet ik zeggen was een elite sport? Tegenwoordig kan Jan en Alleman via vakantieveiling zijn of haar golfbrevet halen in één dag voor €25. Echt elitair is dat dus niet alhoewel je wel je eigen ballen moet afrekenen. Maar de echte golfer is allang niet meer die kakker die met een setje clubs van over de €100 een balletje ging slaan, vergezeld van een caddy vol drank. En golf in de bergen schijnt helemaal top! Dus tijd voor lederhose om ons licht op te steken. Is golf een goede vrijetijdsbesteding die te combineren is met de actieve levenstijl van een lederhose fan?

Kinderloos paradijs

De nieuwe buitenmens heeft zich aangediend. Degene die te lui is voor hardlopen en een hekel heeft aan vroeg op staan om te gaan voetballen of zich überhaupt niet kan bewegen in een team, gaat golfen. Het is de manier om de hangover van zaterdag het veld te laten ruimen. Je bent lekker buiten, kunt genieten van de vogeltjes en ondertussen sla je in je korte broek een balletje. En dat in alle rust, want de golfbaan is tegenwoordig de enige plek waar kinderen nog niet de rust verstoren. Alhoewel ook hier de deelnemers steeds jonger worden, aangemoedigd door pa en ma.

Investeren in je toekomst

Geintjes lijken niet op zijn plaats op de golfbaan, hoewel de Engelse humor toch niet één van minste is. Dit komt vooral door de typische herenkleding. De polo en de ruitjesbroek waren toch lange tijd wel de standaard  uitrusting, en dan ook nog een pet erbij. Maar oordeel niet te snel. Want wij liefhebbers van lederhosen zijn toch ook niet allemaal jodelende berggeiten? Met golf investeer je in jezelf, want het is ook nog eens the place to be voor nieuwe zakelijke contacten. Dus trek er je mooiste trachtenvest maar bij aan. Trouwens ook goed idee voor een vrijgezellenfeest!

Golf in lederhosen?

Misschien dat de lederhosefan wel meer gemeen heeft met de golffanaat (let op het verschil tussen fan en fanaat trouwens) dan je op het eerste oog zou denken. Ook de lederhosen drager is een liefhebber van de natuur en graag buiten. Hij dringt graag een potje bier maar doet dat het liefst in de open lucht, samen met zijn bruders.  Sportief aangelegd is de lederhosen fan doorgaans ook. Wandelen, skiën, kamperen aan een bergbeekje met zelf gesprokkeld en gehakt hout voor een eigen gestookte fik, het heeft iets weg van padvinders. Net zoals het golfclubje. En laten de beste golfcourses in de bergen liggen? Volgend jaar dus gewoon eens combineren, dat hoornblazen en golf. Door de ijlere lucht  schijn je er ook nog verder te kunnen slaan. Eitje dus, makkers!

 

Leave a Reply