Geitenlederen lederhosen

Geiten lederhosen

Lederhosen en geitenleer

Kan dat nog wel een broek van geitenleer? Lederhosen worden uiteraard gemaakt van leer. Misschien vraag je je dus af waar dat leer vandaan komt en of je wel met een gerust geweten in een leren broek kan rondlopen. Steeds meer mensen laten vlees staan omdat de bio industrie ze de neus uitkomt. Het gebrek aan respect waarmee de dieren worden behandeld, doet je de eetlust vergaan.

Geitenleer niet uit bio-industrie

Geiten komen niet in de bio industrie terecht. Simpelweg omdat ze daar te gevoelig voor zijn. Geiten worden daarom alleen kleinschalig gehouden en meestal voor de melk. Geitenvlees, daar zijn wij westerlingen niet zo gek op, maar geitenkaas doet het goed. Ook deze dieren gaan een keer dood. En wat is er op tegen dan de geitenhuid te gebruiken?

Leer als bijproduct

Om tegengas te geven tegen de wegwerpmaatschappij is er in Nederland een bedrijf dat huiden gebruikt die anders werden weggegooid. Huiden van dit bedrijf kun je dus met een gerust hart verwerken tot een mooie lederhosen. Je vindt er naast geitenhuiden, ook velletjes van bijvoorbeeld hert, konijn, schaap en zelfs schotse hooglander. https://www.huidenenvachten.eu/c-2902817-2/nieuw/

Exclusieve lederhosen van geitenleer

De geitenleren lederhosen Axel die wij in ons assortiment hebben is speciaal voor ons handgemaakt. Omdat geitenleer dus nergens “gekweekt” wordt kun je je met een gerust hart in deze exclusieve hosen hijzen. Voor de broeken is extra stevig geitenleer gebruikt, dus je kunt ervan uitgaan dat die wel een paar oktoberfeestjes mee zal gaan.

Voordelen van geitenleer

Geitenleer wordt veel gebruikt voor handschoenen omdat het zo soepel is. Moet je dus voorstellen hoe lekker een lederhosen van geitenleer zal zitten. Omdat het leer sterk maar dun is, is de pasvorm beter en zal je in een broek van geitenleer net een beetje eerder vorm krijgen dan in zo’n oerdegelijke lederhosen van extra dikke koeienhuid. De lederhosen van geitenleer zit gewoon lekker en staat goed!

 

Leave a Reply