De laatste keer van het jaar?

Na bijna twee maanden zowat non-stop Oktoberfest feestjes en festivals, mag je de lederhosen nog één keer aanhijsen voor het allerlaatste Nederlandse Oktoberfest 2015 on record. 14 november gaat het gebeuren in Alkmaar. In de noordelijke kaasstad pakken ze dit jaar uit met een paar leuke extra’s.

Het feest begint om half zeven, dus goed nieuws voor degenen die werken op zaterdag. De locatie is het parkeerterrein nummer P8 van het AFAS stadion in Alkmaar. Voor de nieuwsgierigen, dat is het stadion van voetbalclub AZ. Even de auto parkeren, en hoppa de feesttent in! Verwacht een Oktoberfest met litertjes bier van de tap, schonen in dirndl die deze serveren, en een programma met schlagers en andere Duitse kaas. Ruben Nicolai komt zo Duits als Marcelino Wunderlich (kijk het filmpje op YouTube) het programma presenteren. Iedereen die de Lama’s kent, weet dat dit ongelofelijk grappig entertainment gaat worden.

Tickets voor Oktoberfest Alkmaar koop je via de website https://www.facebook.com/AlkmaarOktoberfest/. Een ticket kost 75 euro. Dat is een all-inclusive ticket waar onbeperkt eten, drinken, garderobe en WC bij in zit. Met dat ene ticket ben je dus een hele avond voorzien. Met een groepsticket, goed voor tien personen, ben je per persoon nog iets goedkoper uit.

En over eten en drinken gesproken, met de culinaire partners van Oktoberfest Alkmaar zit het goed. De frietjes zijn van friethuis De Vlaminck, en het bier komt van de Hofbräu in München. Bovendien komen de worsten uit de ambachtelijke worstenmakerij van Jeroen de Vries. Onbeperkt smullen dus! Wil je daarbij zijn, bestel dan heel snel je tickets voordat het is uitverkocht. Voor de laatste keer, O’Zapft! Nog snel, last-minute, een lederhosen scoren? Dat kan natuurlijk ?