Cannstatter Volkfsfest, Stuttgart

Cannstatter Volksfest in Germany-Excellent facilities tourism destinations

Het Cannstatter Volksfest in Stuttgart is een jaarlijks 3 weken festival en wordt door buitenlandse bezoekers ook wel het Stuttgart Beer Festival genoemd. De inwoners daar noemen het (Cannstatter) Wasen. Het volksfeest is niet alleen een bierfestival, maar het wordt wel gezien als de twee na grootste bierfestival na het Oktoberfest in München.

Het volksfeest begint op 25 september 2015 tot 11 oktober 2015. Het telt in totaal 3 weekenden en eindigt dus op de tweede zondag in oktober en vindt plaats in Cannstater Wasen. Het festival trekt ongeveer 4 tot 5 miljoen bezoekers aan.


Geschiedenis

In 1815 barstte er een grote volkaan Tambora uit in Indonesië. Dit leidde tot een klimaat catastrofe in Europa. 10.000 mensen kwamen om het leven door de uitbarsting en daarna stierven er nog eens 100.00 mensen door de grote nasleep. De stofdeeltjes werden verdeeld door de jetstream over de hele wereld waardoor er misoogsten en hongersnoden ontstonden.

Door de koude winter in 1815-1816 was het niet mogelijk om te oogsten waardoor de mensen in heel Duitsland honger leden. Het leed van deze mensen was onbeschrijfelijk. In 1816, midden in de crisis, werd Wilhelm Koning van Wurttemberg. Zijn schoonbroer, Czar Nikolaus, hielp hem door het leveren van graan. In 1817 werd de oogst ingebracht en de Koning Wilhelm en zijn vrouw hadden een mooi idee om een oogstfeest te organiseren. Deze zou jaarlijks plaatsvinden op de verjaardag van de koning, op 28 september in Cannstatter Wasen. Het oogstfeest werd georganiseerd om de boeren aan te moedigen. Het koninklijk paar doneerde tijdens dit feest geldprijzen en ere prijzen voor uitstaande agrarische prestaties.

Van een agrarisch festival naar een sociaal festival
De meest belangrijke activiteiten van het feest zijn de onderscheidingen voor de kweek prestaties en die voor de landbouw efficiëntie van de boeren in Wurttemberg. Door de jaren heen groeide het festival steeds meer en kreeg het een transformatie van agrarisch feest naar het Cannstatter Volksfest.

Het festival biedt diverse attracties aan, van cabines tot achtbanen, draaimolens en kermisattracties. Een van de grootste attracties op het Cannstatter Volksfest is het werelds grootste mobiele reuzenrad die een diameter heeft van 60 meter.

Ook zie je dat de bezoekers van dit festival lederhosen dragen en niet vies zijn van een aantal biertjes. Op dit festival zijn er in totaal 7 verschillende biertenten aanwezig.

Praktische informatie
Lijkt het jou leuk om hier naartoe te gaan en wil je graag weten hoe je er kan komen? Het Cannstatter Volksfest bevindt zich in Cannstatter Wasen, Mercedesstraße 50 in Stuttgart. Het feest is makkelijk te bereiken door middel van het openbaar vervoer of auto. Bushaltes, taxistandplaatsen en treinstations bevinden zich ook in de buurt van het terrein. Er zijn ook beveiligde parkeergarage’s voor fietsen en motoren. Het Stuttgart vliegveld is ongeveer 25 kilometer van het terrein vandaan. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om hier heen te komen. Wil je nog meer informatie? Bekijk dan hier de officiële website van het Cannstatter Volksfest en vergeet onderweg niet hier een passende outfit te scoren!