Leukste bierspellen die je met vrienden kan doen

Het Oktoberfest draait voor een groot deel om bier. Daarom leek het ons leuk om eens een artikel te schrijven waarin we de leukste bierspellen op een rijtje zetten. Zo kan je samen met vrienden alvast “trainen” om het Oktoberfest te bezoeken. Hieronder de leukste bierspellen!

Beer Pong

Beer Pong, de kans is groot dat je al weleens gehoord hebt van dit populaire drankspel. Om Beer Pong te kunnen spelen heb je een blauwe en rode bekers, een langwerpige tafel en pingpongballen nodig. Eventueel kan je zelfs een speciale Beer Pong tafel aanschaffen. Het is belangrijk dat het tafelblad een vlak oppervlak heeft. Anders stuitert het balletje alle kanten op.

Beer Pong speel je in twee teams die tegenover elkaar aan de tafel staan. Elk team heeft een eigen “wash cup” om het balletjes schoon te maken. Zet aan beide kanten van de tafel bekers in een piramidevorm op tafel. Meestal wordt er gekozen voor vier rijen, waarbij de onderste rij bestaat uit vier cups en de bovenste rij één cup is. Vul de bekers met bier en bepaal welk team mag beginnen. Om de beurt gooien de teams richting de bekers van de tegenstanders. Gooi je het balletje in een beker? Dan moet een persoon van de tegenpartij de beker leegdrinken. Het team waarvan alle bekers geraakt zijn verliest. Dit team moet ook nog alle resterende bekers van de tegenstanders opdrinken.

Flip cup

Een tijd geleden heb je vast wel de internetrage “Bottle Flipping” meegekregen waarbij het doel was om een flesje met een beetje water rechtop te laten staan na het “flippen”. Dit bierspel lijkt er sprekend op, maar is net even anders. Pak een plastic bekertje en zet deze voor de helft op tafel. Probeer vervolgens de beker om te draaien zodat deze om zijn kop op tafel komt te staan. Lukt dit niet? Dan moet de desbetreffende persoon als straf een slokje nemen.

Bierviltje draaien

Voor dit leuke bierspel heb je bierviltjes, een pen en natuurlijk biertjes nodig. Op beide kanten van alle bierviltjes kun je een opdracht schrijven. Zoals bijvoorbeeld “atten” je mag pas naar de wc als iemand je naam noemt” of “drink je biertje ondersteboven op”. Wees een beetje creatief bij het bedenken van opdrachten voor op de bierviltjes. Als je op meer dan 10 bierviltjes opdrachten hebt geschreven, dan kun je beginnen met draaien. Na het spinnen valt het bierviltje op een kant met daarop de opdracht die je moet doen.