Afvallen tijdens het Oktoberfest?

Afvallen tijdens Oktoberfest

Op je dieet letten tijdens het Oktoberfeest?

Heel veel mensen zijn constant bezig met hun gewicht. Bang om te zwaar te worden is één van de meest belangrijke redenen om je dieet in de gaten te houden. En vooral dames zijn daar heel beducht voor. Bier staat bij uitstek bekend als een drankje waar je heel erg dik van wordt en dus kijken de dames met scheve ogen naar het Oktoberfeest, want hoe moet dat met al die overtollige kilo’s na afloop? Nu kan ik je geruststellen dat je zonder enig probleem je een weekend of zelfs een week te buiten gaan aan bier en bratworst zonder dat dat noemenswaardige effecten heeft. Waarom dat zo is, lees je hierna.

Bier maakt NIET dik

Het is echt een fabeltje dat bier dikt maakt, want een glaasje bier bevat doorgans minder calorieën dan een vergelijkbaar glaasje fris. Bovendien zit er heel weinig suiker in. De calorieën komen voornamelijk uit alcohol. In theorie zou je zelfs afvallen wanneer je een weekend alleen maar bier drinkt. Of je je maandag morgen naar het werk kan slepen is een tweede, maar wie rekenen kan, weet dat je zo’n 25 glazen bier kunt drinken voordat je aan je totale dagelijkse behoefte aan energie toe komt. Dat zijn dan wel geen liter pullen, maar in de ogen van onze Ooster buren, bescheiden “kleintjes” van 0,25 liter. Omgerekend toch ruim 6 liter maβen, dus je kunt wel een paar pintjes pakken.

Bier remt de behoefte aan zoete versnaperingen

Een tweede positief effect van bier is dat al je behoefte aan zoetigheid en chocola, verdwijnt. En dat is niet alleen goed voor de lijn, maar ook voor je tanden. Aan de andere kant is drinken op een lege mag ook niet aan te bevelen, maar doe zoals de Duitsers en zorg voor een eiwitrijke bodem in de vorm van vlees. Laat de pretzels achterwege, omdat deze allee loze calorieën bevatten. Een goed gebakken braadworst is niet verder dan een balletje gehakt, dus maak je daar geen zorgen over.

Van bier ga je los

Een derde puntje is heel belangrijk. Van bier ga je los. En wie los gaat heeft zin om te dansen en te springen en op tafels te klimmen, En dat vreet toch een partij energie! Al dansend zweet je al dat vocht vanzelf weer uit en door in beweging te blijven, verbrand je ook de alcohol zonder dronken te worden. Genieten tijdens het Oktoberfeest staatnatuurlijk voorop. En dat is heel wat anders dan aan de rand van de bar jezelf vol gieten op een mistroostige vrijdagavond in je lokale pub.

Geniet maar drink met mate

Kortom, tijdens de oktoberfeesten hoef je je geen zorgen te maken om je dieet, tenzij je natuurlijk om gezondheidsredenen een suiker-alcohol- of een glutenvrij dieet hebt. In dat geval is er nog geen man ver boord, want ook tijdens de oktoberfeesten zijn er suiker- en alcoholvrijedrankjes verkrijgbaar. En meer nog dan in Nederland, is “glutenfrei” bijna nergens een probleem, zolang je geen Brot of Knudeln eet. Wil je gewoon eens kijken welke lederhosen voor heren we allemaal hebben?

Leave a Reply