Achterhoekse nuchterheid in een lederhosen

Winkel lederhosen

Achterhoekers staan om twee dingen bekend; hun nuchterheid en hun grote dorst. Eigenlijk zijn dat twee dingen die als je het goed bekijkt, haaks op elkaar staan, want een Achterhoeker lest de dorst niet met water maar met bier. Toch is het vooral de nuchtere mentaliteit “doe eens normaal” waar de Achterhoekers zelf prat op gaan. Voor een randstedeling niet te vatten dus dat de lederhosen juist door een Achterhoekse ondernemer in Nederland op de kaart gezet wordt.

Normaal doen in een lederhsosen

De combinatie van een onlineshop in Lederhosen en een Achterhoekse ondernemer zijn dus niet zo voor de hand liggend. Waarom eigenlijk niet? De lederhosen is ten eerste niet ruig (ik zie geen van de bandleden van Normaal verschijnen in een lederhosen tenzij er een weddenschap aan verbonden is waarbij de inzet een krat bier is) en ten tweede niet normaal genoeg om te gedijen onder de Achterhoekse jeugd.

Altijd feest in de Achterhoek

Toch is blijkbaar de nabijheid van Duitsland en de link van oktoberfeesten en bier aantrekkelijk genoeg om serieus te vallen voor de Lederhosen. Het kledingstuk is dan ook niet bedoeld om er je klanten mee te ontvangen, tenzij je een Biergarten runt, maar om lekker de beest uit te hangen, al is het alleen maar in Oktober.

Bier is normaal

Misschien is dat wel het geheim van de Achterhoek. Daar wacht men echt niet op de oktoberfeesten om een flinke pul bier te nuttigen. Vooral het platteland staat bekend om de vele wilde schuurfeesten en agrarisch georiënteerde wedstrijden met motorcross en trekker trek of tractor pulling evenementen. /

Doe maar normaal

Achterhoekse nuchterheid dus eigenlijk dus van de ondernemer die wel handel zag in de Lederhosen. Waarom zou je goedkope trope aan schaffen als je uit Duitsland eerste klas kwaliteit Lederhosen kunt importeren? Wat begin als een lolletje werd al snel een echte webwinkel. Van het één kwam het ander en nu kun je zelfs komen passen. Want de online shop heeft nu ook een heuse showroomJ. Want een echte Achterhoeker wil wel eerst even voelen voordat ie zijn geld uitgeeft.

Er snel bij zijn hoeft niet

Als online marketeer komen we al gauw in de verleiding om een aankoop te forceren door te dreigen met schaarste. Maar dat doen we hier dus niet. Zit je maat er niet bij, dan bestellen we die gewoon.

Dat betekent wel dat als je voor carnaval nog bokske wilt hebben van leer, je toch wel even langs moet komen. Goeie les voor volgend jaar, no hurries, gewoon nu bestellen. Bij Lederhosenwinkel.nl gaan de broeken echt wel een paar jaartjes mee. Als jij de weegschaal tenminste in de gaten houdt. Want hoewel de banden verstelbaar zijn, houdt de flexibiliteit wel op met een paar centimeter.

Tip: Doe na elke biermarathon een echte marathon, dan blijf je in balans!

Leave a Reply