5 redenen waarom ook jij eens naar het Oktoberfest MOET!

Ben jij nog nooit met je vriendengroep een bezoekje wezen brengen aan het Oktoberfest in München? Het Oktoberfest is ‘s werelds grootste bierfestival met meer dan 5 miljoen gezellige bezoekers!

We gaan jullie niet lastigvallen in dit blog met de geschiedenis van het Oktoberfest in München. Sterker nog, wij geven je 5 redenen om dit jaar nog met je vriendengroep dit fantastische feest te bezoeken. Wie wilt er nou niet bier zuipen in lederhosen? Lees hieronder 5 redenen om te gaan!

Reden 1. Oktoberfestbier

Speciaal voor het Oktoberfest brouwen 6 lokale brouwerijen de lekkerste bieren speciaal voor het Oktoberfest. Liters bier in bokalen maakt de kans aanwezig dat je samen met je vrienden aan het einde van de dag staat te jodelen.

Reden 2. Nieuwe vrienden

Na het drinken van een paar bokalen bier zijn er heel wat grenzen weg. Eventuele verlegenheid staat je niet meer in de weg om nieuwe vrienden te maken of naar een meisje in een dirndl toe te stappen. Geloof ons, op het Oktoberfest kan je met iedereen gezellig een praatje maken en maak je gemakkelijk nieuwe vrienden.

Reden 3. Vleesgerechten

Ben jij een vleesliefhebber? Op het Oktoberfeest in München vind je genoeg heerlijke vleeswaren. Natuurlijk de bekende worsten, maar ook een heerlijk stukje eend of schnitzels kan je verkrijgen bij de diverse eetkraampjes.

Reden 4. Gek doen in lederhosen

Als je in Nederland rondloopt in lederhosen wordt je toch meestal raar aangekeken. Bij het Oktoberfest in München is dat juist andersom. Loop je daar als man niet in lederhosen, dan kijken ze je raar aan. Zorg dus voor echte lederhosen als je het Oktoberfest bezoekt. De enige webshop van kwaliteit lederhosen in Nederland is Lederhosenwinkel.nl.

Reden 5. München bezichtigen

Je gaat om te drinken en te feesten naar München in de Oktoberfest periode, maar als de hoofdpijn verdwenen lijkt te zijn is het enorm leuk om de stad München te bezoeken. München is namelijk erg mooi en kent vele leuke plekjes!