Alternatieve oktoberfesten

Het Oktoberfest in München is natuurlijk de koning op het gebied van bierfestivals. Niet voor niets trekken er jaarlijks ruim 6 miljoen mensen naar München om het Oktoberfest te vieren. Om een of andere reden het Oktoberfest in München gemist? Of gewoon eens zin om een bierfestival elders in de wereld te beleven? Wij hebben de vijf beste alternatieve steden om het Oktoberfest te vieren op een rijtje gezet!

1. New York, Verenigde Staten

New York is al jaren een van de populairste bestemmingen ter wereld voor een stedentrip, maar wist je dat het ook mogelijk om de citytrip te combineren met bier, bratwurst en gezelligheid? Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vieren ze jaarlijks het Oktoberfest. Het Oktoberfest in New York wordt zelfs verspreid over zes weekenden.

2. Londen, Verenigde Staten

In London wordt jaarlijks het Oktoberfest gevierd in het Canary Wharf-complex. In deze gigantische feesttent met echte biergarten tafels en decoraties in blauw en wit worden de bierpullen geserveerd door verklede obers en serveersters. Zoals altijd dragen de obers lederhosen en de serveersters dirndls. Het Oktoberfest in London is lang niet zo groot als in München, maar is wel goed te combineren met een stedentrip.

3. Stuttgart, Duitsland

Al bijna 200 jaar wordt er aan de rivier in Stuttgart het Cannstatter Volksfest gevierd. Tijdens dit volksfeest worden allerlei unieke uit heel Duitsland geserveerd, waardoor dit feest absoluut een aanrader is voor bierliefhebbers. Naast negen feesttenten zijn er ook allerlei kraampjes met kleding, sieraden, kunst, lekkernijen en woonartikelen. De aanwezige attracties maken het Cannstatter Volksfest bezoeken in Oktober een perfect uitje voor het hele gezin!

4. Barcelona, Spanje

In Barcelona wordt er elk jaar een variant op het Oktoberfest met een Catalaans tintje gevierd op slechts een steenworp afstand van het strand. Toegang voor dit elf dagen durende bierfestival is volledig gratis. Tijdens dit feest kun je meerdere biersoorten, live muziek, culturele activiteiten en een gezellige sfeer verwachten.

5. Parijs, Frankrijk

De laatste stad in onze top 5 met alternatieve steden om het Oktoberfest te vieren is Parijs. In het Paris Event Center verwelkomt de Franse hoofdstad elk jaar meer dan tienduizend bierliefhebbers. Dit bierfeest duurt negen dagen en wordt gevierd in een grote, typische Beierse tent.