Over onsHallo, ik ben Pim en gek op lederhosen ;). Maar eigenlijk vooral gek op de gezelligheid om het hele fenomeen ‘Oktoberfest’. Op de een of andere manier vind ik oktoberfesten (in Nederland ook wel bierfeesten) altijd gezellige feestjes voor jong en oud waarbij gezelligheid voorop staat. Vaak gepaard met vrolijke muzikanten die zorgen voor een hoog meezing gehalte op iedere leeftijd. Ook ik ontkom er soms niet aan om mee te zingen (zeker niet mijn specialiteit).

Hoe het begon?

Samen met wat vrienden besloten we om een ‘Oktoberfest’ te gaan bezoeken. Aan kleding dachten we uiteraard niet, aan veel bier drinken natuurlijk wel. Omdat ik dit zo’n gezellig feest vond besloot ik op zoek te gaan naar een tenue/pak (geef het beestje een naam). Natuurlijk wilde ik als student voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en dacht een top aankoop te hebben gedaan. Niets bleek minder waar: het was een plastic geval met wat leeraccenten. Toch besloot ik om het daar voorlopig maar mee te doen het naderende bierfeest. Een halve avond verder en de hengsels van de broek hingen op de grond en mijn telefoon was ik kwijt doordat de broekzak uitgescheurd was. Volgende dag complete broek weggegooid en contact opgenomen met de organisatie om te checken of mijn telefoon terecht was. Gelukkig dat was het geval. Verder was het wederom een gezellige avond en leerde ik allerlei gezellige mensen kennen, zelfs een ouder stel dat mij, en mijn complete voetbalteam, het volgende jaar onderdak wilde bieden voor nop. Haha.

Kwaliteit staat voorop

Het jaar erop natuurlijk weer een feestje gepland en ik begon in de zomer op zoek te gaan naar een betere kwaliteit lederhosen. Verschillende leveranciers bekeken en met name verschillende kwaliteiten aangepast. Besloten om te gaan voor een mooi afgewerkte broek gemaakt van 100% leer. Later dat jaar kreeg ik verzoeken van bevriende oktoberfestgangers om ook een broek aan te schaffen. Ook zij waren erg tevreden. Na de zomer besloot ik – voor de grap – om een webshopje te beginnen in lederhosen. Afspraken gemaakt met de leverancier van mijn eigen broek en een aantal maanden later was het begin er. Na heel wat geknutsel stond er een aardige shop. Wat als grap is ontstaan is nu een site business geworden. Heb je een vragen of tips voor de shop? Laat het me weten, wordt absoluut gewaardeerd!

Lederhosen alleen voor mannen?