De echte oktoberfeestganger weet het natuurlijk allang: de oktoberfeesten vinden grotendeels plaats in september. En aangezien de meteorologische herfst alweer begonnen is, betekent dat zwaar weer voor de liefhebber van een lekker glaasje bier. Want oktoberfeesten, ook degene die in September plaats hebben, staan garant voor vele liters bier. En al dat bier moet natuurlijk rijkelijk kunnen vloeien, ongehinderd door strakke spijkerbroeken.

Lederhosen in de grote biertenten “verplicht”

Geen wonder dat de lederhosen dè dracht is tijdens de oktoberfeesten. Vooral in de grote biertenten kun je eigenlijk niet zonder. Want hoewel het drgen van een lederhosen niet verplicht is, val je wel op wanneer je er geen eentje draagt. In Munchen kun je je lederhosen en trachtenvest zelfs huren, maar als Hollander kun je beter in je eigen lederhosenset verschijnen (we hebben toch al de naam om heel gierig te zijn).

Nog een rondje

Als het bier eenmaal vloeit zijn zelfs Hollanders vrijgevig, maar zorg er wel voor dat je je gezicht in de plooi houdt wanneer je 100 euro of meer moet afrekenen. De biertjes zijn groot en de prijzen vallen omgerekend best mee, maar 10×10 is nog altijd €100. De bierfeesten in Nederland doen daar niet voor onder. Maar per slot van rekening is het in Nederland ook al lang niet ongebruikelijk meer om €2,50 af te rekenen voor een vaasje. Tenzij je natuurlijk in de Achterhoek woont:).

Septemberfeesten

Wil je gauw weten waar je deze en volgende maand naar toe kunt, kijk dan op onze agenda. Heb je plannen voor Duitsland, kijk dan ook eens op http://oktoberfest.links.nl/. Voor nu een overzicht van de oktoberfeesten deze maand:

Genhout Beek Oktoberfeest Genhout Beek 15-sep  http://boereblaoskapel.nl
Rotterdam Dutch oktoberfest 23-sep www.dutchoktoberfest.nl
Roermond Oktoberfest Remunj 27-sep http://www.oktoberfestremunj.nl/
Beilen GroBe Beiler Oktoberfest 29-sep https://www.facebook.com/Das-Gro%C3%9Fe-Beiler-Oktoberfest-291103541013453/
Aalten Ein Abend der Volksmusik met Die Slingetaler en de Bargkapel in Partycentrum het Noorden 30-sep  http://www.slingetaler.nl/nl/

Lederhosen dames voor stoere meiden, struise vrouwen en gezellige moeders

Ben je nieuw op deze site, dan loont het de moeite om een kijkje te nemen bij de verschillende lederhosen, sokken, alpenschoenenen trachtenvesten. Naturlijk is ook aan je vriendin gedacht. Want hoewel je voor een dirndljurkje niet bij lederhosenwinkel.nl moet zijn, vind je hier wel lederhosen voor dames. Uiteraard net iets korter en net niets vrouwelijker dan de mannelijke variant. En zelfs in het rose. Wedden dat je daar jouw vrouw, moeder, zus of vriendin heel blij mee maakt?