tweedehands lederhosen

Tweede Häns lederhosen?

In Nederland is hergebruik, kringloop en dus het kopen van tweedehands spullen en kleding een soort van nationale volkssport. Hoe goedkoper je iets op de kop hebt getikt, hoe grootser het resultaat om mee te pronken. Tweede hands merk kleding gaan voor grof geld over de toonbank. Vintage jurken, schoenen en meubels vinden gretig aftrek. Maar een tweedehäns Lederhosen? Inn keine fall!

Echt namaak?

Hoe duurder het product oorspronkelijk was, hoe groter de kans op een tweede leven. Dat je dan voor een gebruikt kledingstuk meer betaald dan voor een nieuw, maar niet zo exclusief  exemplaar uit de winkel. Schijnt niemand op te vallen, want tja je hebt wel een  èchte Jan de Bouvrie in je huiskamer of Laboutons aan je voeten ( heren, dat zijn van die extreem sexy hoge hakken, herkenbaar aan de rode zool en het prijskaartje en vrouwen zijn er dol op).

Tweede leven lederhosen?

Nu zijn exclusieve  lederhosen nu ook niet betaald goedkoop, maar kom niet in de verleiding om deze tweedehands te gaan kopen. Ten eerste is dat tegen de Duitse principes van reinheid en qualität, hoewel je natuurlijk best een versleten lederhosen mag gebruiken als bloembak, bierhouder of anderszins ludiek tweede leven.

Be real

Echter, wanneer je van plan bent de lederhosen zelf tot op de draad, pardon tot op het bot (?) te verslijten dan raden we je aan vooral een eigen exemplaar uit te leven. Niet alleen omdat het leer zich precies naar jouw silhouet zal gaan vormen, maar het voelt natuurlijk wel een beetje fake wanneer jij als groentje in een speckige lederhosen naar het Oktoberfeest gaat, terwijl je nog nooit een voet hebt gezet op de Schwalbe of gehoord hebt van de Theresiaplatz.

Tweedehands onderbroek is not done

Daarnaast is het misschien ook wel gewoon buitengewoon ranzig om in andermans vet rond te lopen. Een lederhosen was je per definitie niet, maar wordt geborsteld, gelucht en weer aangetrokken bij het volgende bierevenement. Het wordt een verlengstuk van jezelf en dus heel persoonlijk. Je lederhosen zegt iets over jou en daarom is een gedragen lederhosen alleen maar oké wanneer jij zelf voor de avonturen hebt gezorgd. Iedere vlek vertelt zijn eigen verhaal en elk versiersel herinnert je aan een bier doordrenkte gebeurtenis of evenement. Heel handig, want het is natuurlijk niet altijd eenvoudig om de draad vast te houden wanneer je je handen ( end e buik) vol met bierpullen hebt.

Impress dein Fraulein

Over versierselen gesproken, je lederhosen maak je nog persoonlijker door er je eigen details aan toe te voegen. Denk aan gekleurde veters in de zijnaden of  borduursels met je eigen familiewapen. Wat de lederhosen ook erg mooi en authentiek maakt zijn de kettingen met een soort van bedels en muntjes die je vooral in Duitsland veel kunt kopen. De bedeltjes staan in het teken van de jacht en het goede leven. Gemaakt van zilver, tin of hertengewei, versterken ze de indruk van ruig en natuurlijk. Volgende keer laten we je en hoop leuke voorbeelden zien. Een halve baard en een paar gespierde kuiten, en wedden dat je vriendin helemaal om is? Heb je nou bij ons een lederhosen gekocht en wil je deze inruilen voor een ander exemplaar? Dan staan we daar wel open voor. Neem gerust even contact met ons op.