Ben jij op zoek naar de allerbeste wijn- en bierfeesten van Duitsland? Van Duitsers is bekend dat ze echte bierdrinkers zijn. Het Oktoberfest is hier het beste voorbeeld van. Oktoberfest is natuurlijk het feest bij uitstek waarbij er liters bier vloeit en er Lederhosen gedragen worden. Kies je voor kwalitatieve lederhosen, dan kies je natuurlijk voor Lederhosenwinkel. Duitsers staan misschien bekend als serieuze mensen, maar stiekem zijn het echte levensgenieters. Wil jij dit ervaren en alles te weten komen over de grootsten wijn- en bierfeesten van Duitsland? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je hoe deze heerlijke dranken in de praktijk vloeien.

5. Nürnberger Volksfest

Eén van de leukste volksfeesten van Duitsland is ongetwijfeld het Nürnberger Volksfest. Dit feestje duurt niet zomaar één dag, maar wordt over meerdere dagen uitgespreid. Je kunt de hele dag en avond door dansen, maar ook in het reuzenrad of één van de talloze andere attracties bezoeken. Heerlijk ontspannen met een glas bier in de hand hoort er natuurlijk ook bij.

4. De Weinparade in Würzburg

Eerst een bierfeest, nu een wijnfeest. Würzburg is een fraaie oude stad die het hele jaar door het bezoeken waard is en tijdens de Weinparade des te meer. Ook de Weinparade is een feest dat meerdere dagen duurt. Je kunt genieten van culinaire specialiteiten en uiteraard een rijke collectie wijn (meer dan 100 soorten). Bovenal geniet je van het festival.

3. Cannstatter Volksfest in Stuttgart

Gedurende dit grote volksfeest – een enorm evenement – kun je talloze attracties bezoeken, festival parades bijwonen en een rijke variëteit Duitse bieren uitproberen. In totaal duurt het feest maar liefst meer dan twee weken. Je hebt dagenlang de tijd om te genieten van dit ruim twee eeuwen oude feest. Stuttgart is uitstekend te bereiken per trein. De locatie van het festival ligt op slechts drie minuten met de trein vanuit Stuttgart hoofdstation. Dit is het tweede grootste Oktoberfest ter wereld.

2. De Dürkheimer Wurstmarkt

Grote kans dat je nog nooit van het plaatsje Bad Dürkheim gehoord hebt. Toch wordt hier jaarlijks het allergrootste wijnfestival ter wereld georganiseerd. Ook de Wurstmarkt is een feest dat meerdere dagen te bezoeken is – twee lange weekenden om precies te zijn. Je kunt Bad Dürkheim bereiken met de trein. Stuttgart en Frankfurt liggen beiden op zo’n 2 uur afstand.

1. Last but not least: Oktoberfest in München

Oktoberfest is het bekendste bierfestival van Europa, misschien wel van heel de wereld. De Duitsers weten van aanpakken: ook dit feest duurt maar liefst twee weken. Jaarlijks komt er heel wat publiek op het Oktoberfest af. Tijdens het feest mogen lederhosen en grote pinten niet ontbreken. Omdat München de tweede grootste stad van Duitsland is, is deze relatief eenvoudig via trein te bereiken. Vanaf Nederland ben je zo’n zeven uur onderweg. Bezoek brengen aan het fenomenale Oktoberfest? Vergeet dan niet je lederhosen mee te nemen.