Oktoberfest Tilburg

Oktoberfest Tilburg

Oktoberfesten in Tilburg

Heb jij je Lederhosen al uit de kast gehaald maar weet je nog niet naar welk oktoberfeest je gaat? Want voor het oktoberfeest hoef je echt niet helemaal af te reizen naar München. Bovendien is Duitsland op dit moment voor velen ook niet echt een aantrekkelijke bestemming in verband met alle aanslagen. Vorig jaar vreesde Duitsland voor escalatie maar gebeurde er niets. En dat terwijl er net tienduizenden vluchtelinge in München waren neergestreken. Dit jaar zullen er zeker nog strengere veiligheidsmaatregelen zijn, dus misschien een reden te meer om lekker in eigen land te blijven.

Wunderbar, Oktoberfest in Nederland

Wie graag een biertje lust en het liefst in grote pullen, kijkt natuurlijk uit naar de jaarlijkse Oktoberfesten. Maar gelukkig hoef je niet helemaal naar München meer af te reizen. Sterker nog je hoeft niet eens meer de grens over om het oktoberfeest te vieren. Duitsland komt naar Nederland en wel op verschillende plaatsen, waaronder Tilburg, Sittard, Alteveer Arcen. Vandaag iets over Tilburg een feest dat je net zo min mag missen als de kermis van Tilburg.

Oktoberfest Tilburg van 13-16 oktober in Uber Deutsche setting

Dagelijks komen er 2000 mensen op af en kun je genieten van echte schlagers, bratwurst, pretzels en bier natuurlijk. Maar helemaal oubollig wordt het niet want de band Krachleder (die zichzelf typeert als een groepje brutale jonge mannen, frech jungs) produceert een mooie mix van Duitse rock en bierdrinkliedjes zoals Walk on. Het evenement heeft plaats in de Koepelhal. Kijk wie er zoal nog meer optreden op http://oktoberfest-tilburg.nl/

Kei gemütlich met potje bier

Moeten wij Nederlanders normaal niet zo veel hebben van de Duitsers omdat ze bekend staan als redelijk lomp en behoorlijk territoriaal, als het om bier en bierdrinken gaat dan zijn het ineens goede vrienden. Verbroedering lijkt veel op het Duitse Bruder. En bier verbroedert, dat weet iedere bierdrinker. Geen wonder want Duitsland is ook een echt bierland en maakt ook lekker bier. Denk maar even aan Warsteiner, Krombach en Bitburger. In totaal wordt er 100 miljoen hectoliter gebrouwen. Met 80 miljoen inwoners is dat ruim 1 liter per persoon, dus Duitsland moet ook een hoop bier importeren. Want volgens de top 10, drinkt de doorsnee Duitser zo’n 124 liter per jaar. En dat is niet eens genoeg voor een eerste plaats, maar een schamele 7e plaats.

Nederland (nog) niet in de Biercijfer top 10.

Echt véél bier drinken doen ze er dus niet. Maar let wel, het gaat om gemiddelden, 20% van de bierconsumptie komt voor rekening van Beieren. Even rekenen levert dan op dat Beieren wel dicht in de buurt van de top 3 komt met 165 liter per persoon. Op de tweede plaats staat namelijk Tsjechië met 170 liter bier. Maar waar praten we eigenlijk over? Dat is omgerekend nog geen twee glazen (0,5 ltr) per dag. Een beetje bierdrinker werkt dat in één slok achterover tijdens de oktoberfeesten. Het is dan ook waarschijnlijk dat de oktoberfeesten dit cijfer aardig beïnvloeden, of zijn er zoveel geheel onthouders in DuitslandJ? Gewoon je lederhosen een tandje losser zetten en doorgaan.

Oktoberfestbier voor zware jongens

De doorsnee bezoeker van het oktoberfeest drinkt algauw een litertje of tien en is dan net begonnen. Vier dagen lang, da’s eigenlijk wel een mooie voorbereiding op het carnaval. Niet iedereen weet dat (in München tenminste) het oktoberfestbier sterker is dan gewoon pils, namelijk 6 %. Ga je naar Tilburg zorg dan in ieder geval voor een sterke maag. Wie weet komt Nederland binnenkort ook in de top 10 te staan van bierconsumptie.

Op je gezondheid! Zum wohl!

 

Leave a Reply