Aanpassingen Duitsland

Duitsers vinden het altijd helemaal geweldig als Nederlanders die hun land bezoeken hun best doen om de taal te spreken. Er zijn ook steeds meer Duitsers die moeite doen om een beetje Nederlands te spreken, al wordt het Nederlands niet standaard op de scholen onderwezen zoals het Duits wel op veel middelbare scholen standaard in het lessenpakket zit. Hoe ver je je aanpast als je Duitsland bezoekt moet je natuurlijk voor jezelf bepalen. Als je naar Duitsland gaat is het niet zo dat je verplicht in een Lederhosen moet rondlopen. Je kunt het doen als je je er prettig in voelt, maar een must is het niet.

De omgangsvormen in Duitsland

Wat meteen opvalt is dat familie elkaar in Duitsland minder vaak met u aanspreekt. Zijn we in Nederland gewend om oudere mensen, zoals bijvoorbeeld de grootouders, niet te tutoyeren, in Duitsland gebeurt dat wel. Ook Onze-Lieve-Heer wordt in het Duits met Du aangesproken en niet zoals hier in Nederland onder gelovigen gebruikelijk is met U. Maar daar staat dan wel weer tegenover dat Duitsers een stuk beleefder en minder direct zijn dan Nederlanders. Hier is het voor veel mensen heel normaal om ongezouten je menig te geven, als je dat in Duitsland doet is de kans groot dat je vreemd of zelfs lichtelijk geschokt wordt aangekeken.

Wil jij je thuis voelen in Duitsland?

Ga je naar Duitsland op vakantie of bezoek je dit jaar voor het eerst het Oktoberfest? Als je je helemaal thuis wilt voelen in dit gastvrije land, dan draag je natuurlijk een traditionele Lederhosen. Shop bij Lederhosenwinkel.nl en ontdek dat er tientallen verschillende modellen te koop zijn. Er is altijd wel een Lederhosen die bij je past, zowel voor hem als voor haar.

Wat draag je in combinatie met de Lederhosen?

Je combineert de Lederhosen traditioneel met een overhemd en een zogenaamde Trachtenjanker of Trachtenvest. Deze jasjes maken je outfit bijna compleet. Want je moet natuurlijk ook nog wat aan je voeten. De traditionele Alpenshuhe en Alpensocken die je draagt bij je Lederhosen kun je nu ook gemakkelijk online bestellen. In de Lederhosenwinkel.nl kun je niet alleen terecht voor een traditionele Lederhosen maar voor een complete outfit. En niet alleen voor de heren, maar ook voor dames en zelfs voor kids en baby’s zijn er Lederhosen te koop. Zo kun je dus het hele gezin in traditionele Duitse klederdracht steken als je dat wilt.