oktoberfest-duitsland-steden

Het Oktoberfest in Duitsland is ieder jaar weer een groot feest. Het is een ervaring die je niet overal kan krijgen. Om aan het feest mee te doen moet je echter vrij lang reizen waardoor alles goed gepland moet worden. En als je er eenmaal bent, kan het erg druk zijn waardoor je moeilijk een plekje kan vinden voor jou en je vrienden wanneer je wat later komt. Je kunt nu ook het Oktoberfest in Nederland meemaken. Dit is erg handig wanneer je niet zo ver wilt reizen en toch wilt genieten van het Oktoberfest. Even de lederhosen aantrekken en je bent klaar voor een feestje. 

Wat is het Dutch Oktoberfest?

Het Dutch Oktoberfest is een recreatie van het Oktoberfest dat in Duitsland wordt gehouden. Ook hier vind je Duitse bierpullen en lekkere Duitse eetkraampjes. Er wordt de hele dag door foute muziek gedraaid en iedereen is in de sfeer van het Oktoberfest. Dit Oktoberfest vindt plaats in Zwolle. De IJsselhallen worden helemaal omgetoverd tot een echte Duitse bierhal. Bij het Oktoberfest in Nederland komen heel veel artiesten optreden zodat iedere minuut een groot feest wordt. Wanneer je honger hebt kun je even langsgaan bij de lekkere Duitse eetkraampjes voor lekkere worst of wat sauerkraut. 

Toegang tot het Dutch Oktoberfest

In Duitsland mogen kinderen vanaf 16 jaar natuurlijk bier drinken. Maar in Nederland is dat niet zo. De minimumleeftijd om toegang te krijgen tot het Oktoberfest is daardoor 18 jaar. Tijdens entree wordt er gevraagd om een ID kaart te laten zien. Houd er dus rekening mee om een geldige ID kaart mee te nemen. Let erop dat wanneer je het terrein verlaat, het niet meer mogelijk is om binnen te komen. Het advies is dus om voor het hele verblijf binnen het terrein te blijven zodat je niet komt te staan met onverwachte problemen. Voordat je naar binnen gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de regels. Zo mag je geen deodorant meenemen op het terrein. Professionele foto apparatuur is ook verboden wanneer je geen aanvraag hebt gedaan om binnen te komen als pers. Op het terrein zijn speciale plekken bedoeld voor roken. Alleen op deze plekken mag er gerookt worden. Waar je vooral rekening mee moet houden, is dat je gepast kleed voor het feest. Draag als heer bijvoorbeeld een Tiroler overhemd met lederhosen en voor dames is een dirndl een goede keuze. Zo ben je helemaal klaar voor hét leukste Oktoberfest in Nederland.