Duitse-tradities lederhosen

De Lederhose is niet de enige Duitse traditie in Nederland

De Lederhosen wordt steeds populairder in Nederland. Maar het is zeker niet de enige traditie die we van onze oosterburen overnemen. Het Oktoberfest, het feest waar de Lederhosen één van de populairste kledingstukken is, wordt tegenwoordig ook in Nederland gevierd. Vooral in het oosten van het land, waar de band met Duitsland uiteraard sterker is, kun je in steeds meer plaatsen genieten van typisch Duitse gezelligheid en uiteraard de daarbij behorende muziek en de grote pullen bier.

De vraag naar speciaalbieren stijgt in Nederland

In Nederland wordt nog steeds veel standaard pils gedronken. Maar steeds meer mensen kiezen voor speciale biersoorten. Die worden dan ook steeds makkelijker verkrijgbaar in Nederland en ook op festivals kun je in de biertenten steeds vaker wat anders krijgen dan een traditioneel pilsje. De Duitsers, en ook en vooral de Belgen, hadden dit al eerder ontdekt. In deze landen zijn speciale bieren vrijwel overal gangbaar.

Genieten van de maaltijd

Lekker eten, daar weten ze in Duitsland ook wel raad mee. De porties die je daar krijgt zijn nog steeds groter dan in Nederland. Maar ook in Nederlandse restaurants kun je vandaag de dag steeds vaker een flinke schnitzel of biefstuk bestellen. En nee, daarvoor hoef je je niet in je Lederhosen in het restaurant te melden. Uitgebreid genieten van de maaltijd, en daarbij natuurlijk een groot glas bier, is traditie in Duitsland en die gewoonte wordt in Nederland steeds meer overgenomen. Met het bord op schoot voor de TV blijft erg populair, maar tijd maken voor een gezellige gezamenlijke maaltijd is ook zeker een aanrader.

Carnaval vieren in je Lederhosen

Duitsland is natuurlijk een land waar het carnaval groots wordt gevierd. Iedere stad is in de carnavalsweek ondergedompeld in optochten en feesten. De Lederhosen komt daarbij vaak uit de kast om deel uit te maken van de uitdossing. Dat gebeurt in Nederland ook steeds vaker. Je kunt een Lederhosen namelijk prima combineren met andere verkleed items en er op die manier de grappigste creaties mee maken. Van traditionele Duitse boer tot hippe transseksueel, het kan allemaal. Want de Lederhosen is er uiteraard zowel voor heren als voor dames.

Waar koop je een hippe Lederhosen?

Wil jij ook meedoen aan de traditie van de Lederhosen? Daarvoor hoef je nu niet meer naar Duitsland. Je kunt ze gewoon in Nederland online bestellen in de Lederhosenwinkel.nl. Hier vind je een uitgebreid assortiment Lederhosen voor zowel dames als heren. Een Lederhosen kopen was nog nooit zo makkelijk. Je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis. Ruilen en retourneren als je niet helemaal tevreden bent is natuurlijk altijd mogelijk.