kapsel dirndl

Ga je binnenkort samen met je vrienden en vriendinnen een Oktoberfest bezoeken? Dan mag een bijpassend Oktoberfest kapsel natuurlijk niet ontbreken. Want zeg nou eerlijk: het eerste kapsel waar je aan denkt bij een dirndl zijn twee lange vlechten. Terwijl er veel meer kapsels goed passen bij een “Heidi” outfit. Lees verder voor inspiratie voor jouw Oktoberfest kapsel.

Welk kapsel past bij een Oktoberfest jurk of dirndl?

Bij een traditionele “Heidi” outfit denkt men vaak aan twee lange vlechten. Echter wil dat niet zeggen dat dit het enige kapsel is dat past bij deze Beierse klederdracht. Zoals gewoonlijk is het kapsel en de make-up de finishing touch van je outfit. Betreft de kapsels heb je veel keuze: denk bijvoorbeeld aan krullen, opgestoken haren of vlechten. Een klassieker is de eenvoudige haarbandvlecht, maar ook twee lange vlechten zijn populair.

Gevlochten kapsels zijn niet alleen mooi om te zien, maar zitten ook zeer stevig waardoor je haar de hele dag goed blijft zitten. Dit maakt gevlochten kapsels ideaal voor bijvoorbeeld het Oktoberfest. Eventueel kun je een bloemenkrans, lint of een haarband toevoegen aan je kapsel. Het voordeel van deze accessoires in je haar is dat je kapsel extra stevig blijft zitten tijdens het feesten.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de kapsels die vrouwen op het Oktoberfest dragen net zo gevarieerd zijn als de dirndls die zij dragen. Ga jij naar het Oktoberfest met een boerenvlecht, visgraat vlecht of toch een knot? Voor iedereen die inspiratie nodig heeft: neem eens een kijkje op Pinterest voor prachtige kapsels!