Bucket-list

Zet op je bucketlist: Lederhose

Lederhose op je bucketlist, daar was jezelf vast niet opgekomen. Overnachten in een paalwoning op Bora bora, een keer in een luftballon de koeien van de melk brengen en een rondje op het circuit van Assen, dat heeft iedereen al. Maar hier zijn 5 redenen waarom een leven zonder lederhose een verloren leven is en je heel rap zo’n lederhose-ervaring moet gaan scoren.

  1. Lederhose is een pittoreske plaats in Thüringen. En Thüringen is een onderdeel van Beieren, een bondsstaat van Duitsland die iedere lebenskünstler bezocht moet hebben. Niet alleen vanwege het heerlijke weiBenbier in die prachtige hoge, halve liter glazen, maar natuurlijk ook vanwege de rust en ruimte die deze ruige deelstaat biedt. Overigens heeft de naam van het dorp Lederhose eigenlijk niets te maken met het gelijknamige kledingstuk,  maar schijnt een verbastering te zijn van de naam “Ledoraz” en dat zou weer betekenen Sorbenkoning. Sorben zijn een slavisch volkje, dus niets om je voor te schamen.
  2. Lederhose is natuurlijk ook synoniem voor Oktoberfest, dus nog meer bier, muziek en heerlijk eten voor de hele familie. Ochsenbrat, hänchen en natuurlijk van die overheerlijke weiBwurst waar ogenschijnlijk helemaal geen vlees inzit, maar die wel heerlijk smaakt en die jij bij voorkeur ’s morgens eet (!) met mosterd, pretzels en Beiers bier. Hij is ook helemaal niet zo vet als je zou denken, omdat de worst gekookt wordt en er behalve wat varkensvet, uitsluitend mager varkens- kalfs- of kalkoenvlees in gaat, gecombineerd met verse peterselie, citroen en gember. Wil je hem zelf eens maken lees dan hier het recept van een echte BBQ specialist.
  3. Een lederhose aantrekken is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Durf jij je in zo’n leren geval met bretels te hijsen en dan met de kompanen een potje dijenkletsen weg te geven? Nu niet meteen brullen dat dat alleen voor h…..eren is, ook dames kunnen tegenwoordig hele mooie lederhosen kopen.
  4. In lederhosen kom je de mooiste dames tegen. Soort zoekt soort, en wanneer jij in je glimmende lederhosen een pintje staat te verwerken, kunnen de dames op hun gemak bekijken welke achterkant hen het beste bevalt. Want de achterzijde van de lederhose is zo mogelijk nog belangrijker dan de voorzijde. De dames in dirndl zijn daar heel kritisch op en al zou je het niet denken, lederhosen kunnen zeer zeker iets toevoegen aan je seks appeal, mits juist gedragen ( lees hierover elders op deze website onze stijltips).
  5. Iedere bucketlist moet iets geks bevatten, dus waarom niet een lederhose, compleet met ruitjeshemd en loferl en een avondje stappen op je vrijgezellenavond? Zet je vooroordelen overboord en beleef eens echt hoe het voelt om een lederhosen te dragen. Uit ervaring kunnen we je vast verklappen dat het best wel sensationeel is, het gevoel van een leren broek. Koel en glad. Het proberen meer dan waard. Heb je er zelf geen eentje in de kast, dan kun je er snel één kopen of huren. Ook leuk voor een tripje op de solex.