Lederhosen overhemd nodig voor bij je lederhosen en sokken?

Ok, je bent zover dat je naar een Oktoberfest gaat. De volgende stap is: kies een goed tenue! Voor zowel mannen lederhosen als dames lederhosen ben je bij lederhosenwinkel aan het juiste adres voor je lederhosen. Wij zijn gespecialiseerd in lederhosen en bieden daarnaast een aantal gerelateerde producten aan. Vervolgens kies je een lederhosen overhemd dat er bij past. Al onze overhemden zijn gemaakt voor een normale pasvorm. Ben je boven gemiddeld breed en draag je normaal erg getailleerd overhemd, overweeg dan een maatje kleiner te nemen. Twijfel je toch? Stuur ons dan even een whatsapp berichtje 0630 60 76 84

Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Lederhosen overhemden

Traditioneel gezien maakt het niet zoveel uit welk overhemd je bij welke lederhosen draagt. Alles past eigenlijk wel bij een lederhosen. Echter in de praktijk zie je toch vaak dat de kleuren rood en blauw het meeste worden gedragen. Deze hebben wij dan ook in ons assortiment. Heb je echter een vraag of je een ander lederhosen overhemd kunt bestellen? Neem dan even contact met ons op. 

Het alpenoverhemd is de perfecte combinatie met een Lederhosen. Denk aan de alpen en je denkt aan roodgeblokte kleedjes in houten blokhutten. Onze alpenoverhemden lijken zo weggelopen uit dit decor van Heidi en Milka. De geijkte Oktoberfeest ganger hult zich namelijk niet alleen in een Lederhosen, maar draagt er ook een Alpenoverhemd bij. Voorzien van lange mouwen en een stoere kraag. Uiteraard in de traditionele kleuren rood en blauw, kijk maar bij onze collectie. Signaal kleuren voor Alpenoverhemd De kleuren rood en wit horen natuurlijk bij de Zwitserse en Oostenrijkse vlag, maar ook bij de markering van alpine wandelroutes in de bergen, of is je dat nooit opgevallen. Rood is een signaalkleur die goed opvalt en dat kan in de bergen goed van pas komen. Stel dat je wordt overvallen door slecht weer dan ben je dankzij je knalrode alpenoverhemd zo gesignaleerd door hulptroepen. Omdat altijd maar rood met wit ook gaat vervelen, hebben we ook een blauwe variant in het assortiment.

Materiaal en pasvorm alpenoverhemd

Onze alpenoverhemden zijn gemaakt van katoen met polyester, waardoor je overhemd nagenoeg kreukvrij is. Na het wassennat ophangen en je hoeft hem niet eens te strijken. Het katoen zorgt ervoor dat je hemd goed ademt zodat je geen last krijgt van doorzweten, al weet je dat natuurlijk nooit helemaal zeker, Gebruik voor de zekerheid voor je je in het feestgedruis waant een goede deodorant die minstens 24 uur actief is. Als het te warm wordt, rol je je mouwen op en als het helemaal gezellig wordt, kan ie natuurlijk ook nog uit. Zorg voor een wit T-shirt eronder, niet iedereen is gediend van halfnaakte mannen, zelfs niet bij het Oktoberfeest.